D

Sofie's 4. uge på hospitalet

Onsdag den 10. september, 3 uger gammel

 
De første 3 uger er gået vildt hurtigt, det er næsten ikke til at følge med. Sofie udvikler sig fra dag til dag, og der er nye fremskridt hele tiden. Det vi arbejder med nu, er at lære at amme. Både Mor og Sofie skal lære den rigtige teknik og det er vigtigt at ammepude og dyner bliver arrangeret ordentligt, så Sofie ligger godt.
 
Sofie har fået taget blodprøve i dag. Alle tallene var rigtig fine.
 
Varmekassen er sat ned til 35,5 grad, og hvis Sofie kan holde varmen bliver vandmadrassen med varme i fjernet i morgen.
 
Besøgende: Farmor
 

Torsdag den 11. september, 22 dage gammel

 
Sofie spiste ved Mor's bryst igen i nat, og også i morges, så her fra morgenstunden er det 5 gang i træk, at hun er blevet lagt til og har spist. I morges spiste hun 20 ml og til formiddag spiste hun 30 ml. Når hun spiser 30 ml skal hun ikke have supplerende mad i sonden. Det er nok til hende.  
 
Den vandmadras med varme i som Sofie har ligget på, er blevet fjernet i dag, fordi hun sagtens selv kan holde varmen. Det er super godt.
 
Sofie blev vejet til 1.920 gram i  dag, så hun har taget 150 gram siden mandag. Hendes maddosering sættes op til 43 ml 8 gange i døgnet.
 
Mor badede Sofie alene i dag. Sofie var rigtig dygtig og sprællede næsten ikke nede i vandet.
 
Sofie har spist mellem 10-30 ml hver gang hun er blevet lagt til i løbet af dagen. Super flot, det er vejen hjem :o)
 

Fredag den 12. september, 23 dage gammel

 
Sofie blev tilset af børnelægen i dag. Han var meget tilfreds med Sofie.
 
Besøgende: Mormor & Morfar
 

Lørdag den 13. september, 24 dage gammel

 
Sofie får mere og mere personlighed og er rigtig god til at give udtryk for, når hun er sulten og vil skiftes.
 

Søndag den 14. september, 25 dage gammel

 
Sofie sættes ned til kun at spise 7 gange i døgnet i stedet for 8.
 
Besøgende: Rikke & Bo
 

Mandag den 15. september, 26 dage gammel 

 
Sofie har været i bad i dag og er blevet målt og vejet. Hun vejer 2.045 gram og er 45 cm lang. Dejligt at hun er over de 2 kg.
 
Vi er gået i skarp træning med amningen, og vi skal helst ned på at spise 7 gange i døgnet. Det er lidt svært, for Sofie-pigen har en god appetit og skal nok sige til, når hun er sulten.
 
Sofie har kun fået supplerende sondemad 1 gang i dag. De restende måltider har hun spist fuld ud ved Mor's bryst. Hun får nogle gode æblekinder af al den ammetræning. Hun er oppe og spise 40 ml ved det ene måltid i dag. Næste måltid spiste hun først 35 ml og efter en pause på 30 min. spiste hun yderligere 20 ml., så det er en stor dag. Hun er en super pige.
 

Tirsdag den 16. september, 27 dage gammel

 
Sofie er gået en blestørrelse op i dag fra 1-2 kg (prematurer) til 3-5 kg (newborn). Bleerne er lidt voldsomt store til lille Sofie, men den anden størrelse bleer var for blevet for små.
 
Sofie bliver ammet ved hvert eneste måltid nu, og får ingen supplerende sondemad. Hun spiser op til 45 ml pr. måltid og er blevet meget dygtig til at die. Hvis hun fortsætter den gode amning og holder vægten kommer vi hjem torsdag eller fredag. Det er helt vildt, det er meget tidligere end vi havde forventet. Det bliver fantastisk dejligt :o)
 
Når Sofie ikke får supplerende sondemad, skal hun i stedet for have proteintilskud én gang dagligt i en sutteflaske. Det fik hun for første gang i dag. Hun spiste det lynhurtigt af sutteflasken, så det var ikke den store udfordring for hende. Hun sludrende maden i sig og faldt hurtigt i en dyb søvn bagefter.
 
Besøgende: Tante Anne